e premte, shkurt 29, 2008

Shqiptarët tani nuk paraqesin një pikë në hartën evropiane

Izmi Zeka

Gjilan

Mbase ditët po ikën dhe qasja duhet të ndryshoj në funksionimin e shtetit më të ri në Evropë e më gjerë.Kjo qasje ka tri dimensione që përbëjnë bërthamën e shtetit:

Qasja në vrapin për zhvillimin ekonomik, qasja në drejtim të krijimit të infrastrukturës diplomatike dhe lufta kundër krimit të organizuar. Nga ky rezon duhet “harruar” të kaluarën e pazgjidhur të shtetit dhe jeta të marr trajtën e shtetit tanimë të njohur ndërkombtarisht. ” Eskivazhet “ politike dhe diplomatike të papërgjegjshme bartin me vet defunksonalitetitn dhe dekompozimin e fillim krijimit të shtetit.

II

Ka kaluar koha e politikave famoze. Dje ishte ndryshe, sot është ndryshe.

Nëse marrim përvojat qoftë të shteteve në zhvillim apo edhe të atyre që për kah potenciali politik e intelektual janë diku në mes nesh krijohen mundësitë e ecjes normalisht dhe ritmimi bëhet me kohë.

Përgjegjësia tani është e qartë dhe ka adresë. Fatmirësisht tani ka një adresë të saktë dhe të përgjegjshme së paku në dukje institucionale. Por a do të mjaftoj vetëm kjo. Sigurisht se jo. Pra çështja e zhvillimit prosperimit ka edhe kërkesat tjera e që janë jo vetëm institucionale dhe individuale. Në këtë syresh mund të jemi pjesë edhe ne natyrisht kur është kërkesë edhe e institucioneve për idetë , propozimet dhe inkorporimin në segmente të caktuara të jetës akademike, politike dhe shoqërore.

III

Kuadrot qoftë të rinj apo edhe të tjerë të specializuar tani i duhen vendit, i duhen edhe ata të cilët për shkaqe të ndryshme janë diku në vende të tjera të Evropës. Pra kapitali intelektual e politik i shtresuar në shumë ngjyra nuk mund të jenë jashtë kësaj përgjegjësie që mund të themi edhe historike për shumë arsye. Kjo dhe besoj se do të kihet në konsideratë nga bartësit e institucione pa dashur që të neglizhohen njerëzit ose potencial ekzistues në Kosovë. Koha tani nuk pret. Hamendja për shtet ndërtim është një faqe që rikthen nivelin në një strukturë qekuilibruese por edhe jo integruese. Të gjithë janë të nevojshëm. Secili mund të bëjë pjesën e vet. Secili ka përgjegjësin e vet. Është e qartë se përgjegjësia bie mbi bartësit e institucioneve , mbi ata që krijojnë politikat zhvillimore në planin afatshkurtër, afatmesëm dhe afat gjatë. Kjo dhe donë njohës të mirë të fushave të ndryshme, ekspert të lëmive përkatëse dhe studiues të mirë.

IV

Është edhe një vertikale që ndoshta politika e shqiptarëve të Kosovës ende nuk ka planimetri të duhur siç është rasti me studiues të mirë dhe profesional të marrëdhënieve ndërkombëtare. Për ta deshifruar këtë ne kemi tituj të kësaj natyre por se sa janë marrë ekskluzivisht me këtë çështje mbetet për tu diskutuar.

E përmenda këtë çështje për disa arsye se vetë njohja e diplomacisë ndërkombëtare, jo vetëm përmes deklaratave por në esencë studimit të kësaj lëmije paraqet predispozita për qasje më të mirë dhe komunikim më të qartësuar dhe fleksibilitet ri funksionimin e “përshtatshmërisë” gjatë takimeve ,vizitave dhe paranjohurive që janë bazë për marrëdhënie të mira bilaterale me vendet tjera.

Ka dhe shumë pika ku qeveria do ishte mirë që të fokusohet pa u ndalur në retrospektiv në kuptimin afirmativ për ti dhënë ngjyrë shtetit të ri të Kosovës.

Kjo dhe paraqet paraekselancë për një shtet të ri që për një kohë të shkurtër prej një lufte që ishte e vrazhdë të kthehet në një promotor të paqes dhe stabilitetit të rajonit, të vlerave dhe mirëkuptimit.

Mundësitë janë formësuar, ku qytetari edhe më i thjeshti tani ndihet pjesë e vlerave qytetare dhe integruese. Tani ka mundësi ti referohet shtetësisë së tij. Nuk do të jetë i përbuzur as edhe qytetari që jemi cilësuar si të rendit të dy apo dhe të tretë. Pra qytetarë i një shteti demokratik të ri të cilin e ka dizajnuar kultura, mirëqenia,civilizimi dhe miqësia me popujt e zhvilluar në botë.

Jemi pjesë e barabartë e Evropës. Përdallimi ekziston vetëm në dy përmasa

Jemi në fillim të shtetit të posa formuar dhe në hapësirën e zënë në trendët e zhvillimit ekonomik botëror.

Këto, dhe janë rezultat i një sistemi të kaluar që ishte sistem i bazuar në dhunë një sistem i bazuar në degradim të vlerave dhe një sistem që përmes dhunës u mundua të zgjidh qoftë edhe komunikimin. Thënë troç sistem shtypës dhe okupues që vlerat shqiptare i mbylli në një vorbull të quajtur Jugosllavi. Kjo dhe bëri që një ditë rezonimi të ndryshoj dhe bota të jetë me ne .

Vlerat tani edhe më shumë do të duken do të shihen dhe do të tregohet se civilizimi rrënjët i ka pikërisht në etnosin shqiptarë. Mundësitë e krijuara nuk do të ia lëmë kohës . Por do të ecim me kohën dhe zhvillimet evropiane.

Shqiptarët tani nuk paraqesin një pikë në hartën evropiane. janë pjesë e globalizmit integrimeve, pjesë ku vetë vendosin për rrugën dhe mënyrën e jetesës.

Pasnesër do të shihemi tek shtatorja e luftëtarëve të rënë

AGJENTI JUGOSLLAVË BAHTIR HAMZA RREHET NGA OFICERËT SHQIPTAR TË SHISH-IT


SI U ZBULUA NGA SHISH-I AGJENTI JUGOSLLAV BAHTIR HAMZA
Shkruan:Flori Bruqi
Bahtir Hamza i vetëquajturi poet dhe gazetar i ,,Rilindjës,,para disa vjetëve nga disa agjentë të Komisariatit numër dy të Policisë së SISH-it të kryeqytetit shqiptar është masakruar ngase i njajti ka kërcnuar pushtetarët e Shqipërisë dhe në çantën e tij janë gjetë dokumentacion sekret spijunazhi të MUP-it Serb si dhe një fletëlëshim neuropsikiatrik në emrin e tij më diagnose ,,Schisophrenia paranoids,,.
…Gazetarit të ,,Rilindjs Demokratike,, z.Zef Lleshi i deklaron më datën 2 dhjetor 2000,,,poeti,,Bahtir Hamza sa vijon:,,Kam ardhur në Shqipëri që më 1 shtator 2000 për të botuar dy vepra një prozë lirike dhe një me ese.,,
Më datën 1 shtator 2000 Bahtir Hamza është sistematizuar si ,,ilegal,, në kampin e refugjatëve tek Pishinat në Tiranë.

Më datën 16 shtator 2000 në mënyrë perfide mashtron gazetarën e mirënjohur ,z.Kozeta Mamaqi dhe jep intervistë për Rdaio Tirana…
Musafir z.Bahtir Hamza ka qenë të Murat Hoxha që rrin së bashku më Vahid Beliqin.
Ata kanë qenë refugjat Kosovar që kanë banuar të pishinat.Më të hetuar se në konak të Hoxhajve dhe Baliqit është spijuni jugosllav më emrin Bahtir Hamza,në ora 1 të natës baraka është sulmuar më gurë nga një kosovar më inicialët F.L/emri i njohur për redaksinë/…
Më datën 17 nëntor 2000 rreth ores 9 e 30 minuta,personi i njajtë F.L,që ka qenë edhe komandantë i UÇK-së, që është dermuar mire z. Bahtir Hamza/ më një shufër hekuri/…Bahtiri ,e kafshon komandantin në dorë …
Më vonë ka nderhyrë policia e SHISH-it duke e shtrirë përtokë spijunin jugosllavë më emrin Bahtir Hamza.
…Agjenti më inaicialin D.ja ka venë prangat dhe e ka rraf mire Bahtirin .
Më vonë Bahtirin e kanë marrë agjentat sekret të Komisariatit numër 2.
Në bisedë informative Bahtiri është marrë nga agjenti i SHISH-it Irakli Profka.
Agjenti në fjalë e ka goditur me grushte dhe shkelma dhe shkopinj gome pasiqë Bahtiri ka filluar ta shajë çdo gjë që është shqiptare.Në çnatën e Bahtirit janë gjetur edhe shumë secrete të një agjenture serbe,që është edhe secret zyrtar i SHISH-it zyrtar…Në polici është mbajtur prej ores 10 deri në ora 15 e 30 minuta…
Lënda ka shkuar deri të prokurori Kostaq Beluri.Ekspertizen mjekësore e ka berë Dr.Bardhyl Cipi…Lënda penale sot e kësaj dite është mbetë ad acta pasiqë Bahtiri më të shpejtë ka treguar diagnozën psikiatrike ,,më të cilën është liruar nga vuajtja e denimit të vrasjës së bashkëshortës,,.
Në Kosovë Bahtir Hamza ka nxjerrë 5 numra të revistës letrare ,,Pena shqiptare,, si dhe ka patur disa konkurse letrarë ,ku kanë konkuruar hjiq më pak se 500 poetë kosovarë me poezitë e tyre.
Janë shpërblyer 5-6 vetë kurse poezitë tjera Bahtir Hamza i ka përvehtësuar në librat e tij…
Bahtiri është marrë sa ka qenë në Kosovë më shpërndarje të narkotikëve,prostitucion si dhe më shitjen e pasoshëve jugosllavë të marra nga zyrta ndërlidhse të Serbisë në Graçanica dhe Fushë Kosovë…Jashtë vendit ka qenë striptizet mashkulli në Klube nate në Gjermani,Zvicer etj…
Gjithashtu në bashkëpunim më disa shqiptar që kanë punuar në zyrat ndërlidhse –ndërkombëtare,ka dhenë viza Shëngeni .
Mbi 30 shqiptar kanë dhenë bakshishin 2000 deri 3000 euro,por për fatin e tyre të zi ,,ujku i zi i Drenicës,,/kështu në shkrime i thotë vedit/apo siç thotë poeti i mirënjohur z.Rrustem Geci ,,më mire të themi për Bahtir Hamzën që ka qenë bashkëpunëtori më i devotshëm i kriminelit serb Zhelko Razhnjatoviq Arkanit ,,apo siç thotë poeti kosovar Gani Xhafolli për Bahtir Hamzën se ka qenë shok i ngushtë i kryeshefit të SUP-it të Kosovës Selim Broshës,,.
Vlerësoni të dadshur lexues të forumit www.zemrashqiptare.net poezinë e botuar të B.Hamzës , për UÇK-në.
Bahtir HAMZA
(Në qytetin 'Studenti' në Tiranë, në mur lexohet 'U.Ç.K-ari', 'F.U.Ç.K.')
Në mes gurëve dhe mureve të ndërtesave lexohet


dëshira e thurur krim.


E fëtyra e oborrit të pahijshme duken të ndyta e me


Plot pisllëqe.


Delet, qetë, macet, lopët dhe gomarët, qesin me bisht


e me shqelma anash.


Në mbrëmje dëgjohet zëri i thirrjes:


'Elisa, Elisa, o yll, o flori, o zemra, o piçka'


E
zëra dëshire ziejnë në dritaret e tyre.


Zë dashurie...?!


Duke numëruar mjerimin e kohës


Lavatriçet dhe banjot tregojnë dobësitë e tyre.


E koha rri me mua. ...e mbi ta rri koha.


Ç`t`i them shpirtit tim, për këtë krim?


Për zërin e tyre që del duke bekuar komunizmin.


Zot, kuptoje këtë mjerim të kohës.


Disa i shoh me zgjebe në fëtyrë.


Disa me pantallona të grisura.


Disa i shoh me fëtyrë hije në mur. Zi.


Disa thithin ajrin e zi-rrotull cigares


që ndryshon nga të tjerët.


Zot, kuptoje këtë mjerim të kohës.


Që nga lart më vjen mundimi, vjellje, gërdi!!!


E mbrëmjet i lypin njerëzit për t`u përçmuar


dashurinë...


Nga këtu fillon

revolucioni i kokës.


Që të detyron sa më shpejt të largohesh, lutje


e lutje që sa më shpesh të largohesh...


Zot, kuptoje këtë mjerim.


Emri 'U.Ç.K-ari' i shkruar në mur.


Studentët kush do t`i shpëtojë?


Dashurinë, Atdheun, Lirinë...


Të zestë! 'F.U.Ç.K. F.U.Ç.K. F.U.Ç.K


F.U.Ç.K-arin.


S`dijnë ta shijojnë, as Atdheun e as dashurinë.


As të bukurën, as të vërtetën, as demokracine.


Zot, shpëtona nga mendtë tona.


Nga mjerimi i shpirtit që s`di çka lyp.

Shkruar nga dora vete e Bahtir Hamzës me 5 Tetor 2000, Qyteti Studenti, Tiranë
…Gjithsesi duhet cituar edhe letrën e prof.Skender Karaçicës ,ish gazetar në ,,Koha ditore,, ku thotë,,
From: s_karaqica99@hotmail.com
To: leka007@hotmail.com
Subject: Plehu i Drenicës!
Date: Sun, 26 Aug 2007 19:06:23 -0500


Baki YMERI,
Bukuresht
Astrit Gashi
Stokholm

Shumë të nderuar z.Ymeri dhe Gashi,

Rastësisht i lexova disa shkrime që kishin të bënin për njeriun nga Drenica, që unë më së miri e njoh dhe e di se kush është Bahtir Hamza, dhe mu kujtuan bisedat që kisha me ju per te.

Me vjen keq dhe është më së turpi i kohës sonë,që pikërisht në vendlindjen e shkrimtarit tashmë të ndjerë Ymer Elshani(Korreticë e Poshtme,Drenicë)të flitet për njëfarë Bahtir Hamza,për gjoja na qenka ,,poet(sic!!!),i cili nuk i ka as dy vjet të shkollës së mesme dhe as që ka lexuar të paktën as dy faqe librash(sic!!!)të bëhet madje ,,poet,,modern dhe i këtij fundshekulli që mjerisht me të është marrë edhe poeti dhe kritiku ynë Abdullah Konushevci(!!!).

Familja e Bahtir Hamzës në Korreticë të Poshtme(Drenicës)askush nuk e ka konsideruar për familje dhe si fqinj.Ata,siç e dimë ne në Drenicë është familje pa taban dhe e mjerë,që siç thonë drenicasit e mi,mjerë ajo që jeton sot e këtu..!

Bahtir Hamza është askushi.Ai me kohë dhe i çmendur nëpër rrathët e varfërisë dhe gabeljetës(sic!!!)ishte përkerkushi jo vetëm në rrethin e tij por edhe me gjerë në Drenicë.Me vjen kqe që një lagje kaq e madhe njerëzish dhe,madje intelektualesh janë marrë me këtë njeri plah i Drenicës dhe askushi...!Me besoni po ky farë Bahtiri as shqip nuk di të flasë e lërë më të shkruaj ,,krijimtari poetike,,(sic!!!).Fëmijët e tij kanë qenë të trazuar dhe me shemtinë e sjelljes së prindit të tyre ata edhe sot e kësaj dite janë fëmijë pa fëmijëri dhe,herë-herë me shumë lot se sa bukë në sofër...!!!

Për sjelljet e qororditura prej gabelesh disaherë edhe vëllain e tij e rrafen në Drenicë për vdekje.Me një fjaë familje e tij dhe Bahtir Hamza në fshatin e tij nuk ka vlerë më shumë se sa një bagël lope...!Duhet që qarqet intelektuale në Kosovë dhe në mbarë gjeografinë e Atdheut në të ardhmen mos të merreni me plehun e Drenicës!

U shihet për të madhe,një grupi shkrimtaresh dhe intelektualesh nga Kosova,që kanë pranuar të jenë përballë,,librave të tij me poetikën gabelqe hiq më shumë(sic!!),ndonëse kurrë ne jetën e tij Bahtir Hamza nuk e di se ç,është arti dhe poezia dhe si i tillë të jetë ,,poet dhe shkrimtar,,ruana Zot se në çfarë shkalle kemi arritur sot.

Po të kalosh nëpër fshatin Korroticë e PoshtmeDrenicë)e të shohesh shtepinë e Bahtir Hamzës dhe të kujtosh se si ky njeri na u bë ,,poet,,pa lexuar dhe pa kryer asnjë shkollë,është për të qarë rrugëtimin dhe angazhimin e atyre që iu bënë krah këtij njeriu analfabet dhe plehu i Drenicës.Vetëm ta shikosh Bahtir Hamzën do të fitosh përshtypjen e një njeriu hiqnjeri dhe më shumë se plehu i Drenicës kreshnike.

Po ua them nga zemra:Kur e dëgjon emrin e Bahtir Hamzës dhe kujtoi emrin e poetit dhe të shkrimtarit të dalluar për fëmijë Ymer Elshani dhe të vëllait të tij Zymber Elshani,me vjen keq se si lejuan njewrëzit përgjegjës të letrave tona shqipe në Kosovë të jetë edhe emri i Bahtir Gabelit(!!!),që po ua them me plot gojë se ai nuk ka familje,nuk ka plang shtepie,nuk ka gjak dhe as ndjesi poetike për jetën dhe tokën,ai thjeshtë është një askushi që turp të qarqet tona letrare shqipe në Kosovë të kenë punë me një njeri analfabet dhe tarabosh ne jetë dhe pa asgje...!Me respekt,
Prof.Skënder Karaçica
Çikago,SHBA

Nërsa Hajdar Fejzullahu nga Luboveci i Drenicës martire i shkruan letër publike z.Bahtir Hamza,kun ë mes tjerash thuhet,,Mos ma zini për të madhe ,që po të këshillojë kësisoji ta përmbyllësh gjithësesi ketë meseleshën në mënyrë të kulturume,sepse Ty Bahtir Hamza nuk te ka hije ti shashe Jusuf Gervallën ,Adem Jasharin ,familjet e general Ramush Haradinajt,..,etj...sepse ata kanë dhënë jetrat e tyre për Kosovë.Ti nuk e dije çlka ke dhënë.Nuk po flasim për librat e tu të dyshimtë,a i ke bërë ti apo dikush tjetër,sepse unë nuk jam kritik letrar dhe nuk merrem me letërsi por më grafikë,por po të them si shok i klasës se komandantit legjendar Adem Jashari,ti lesh këto shkrime sepse nuk janë të mira,sepse ti vehtën po e dëmton si ,,poet që I thue vedit,,..
Kolec Traboini shkruan
Mos e shaj buken se te shiton zana....

Tungatjeta,miremengjez a mirembrama

Besa ato poezite qe m'i ke cue, mire ke ba, sepse me kthjelluem ma mire se cfare kollosi botror eshte autori i tyre. Ato mor zotni nuk jane poezi por agjitim ne vargje, satira, stigma politike, por poezi nuk munden me kene sa te jete kjo bote. Se per ate zot, o Nezir Aga, nese do te ishin poezi ato satira qe na ke dergue, atehere kot kane shkruar ne kete bote Rober Bernsi, Uollt Uitmani, Pavlo Neruda, Ricosi, Borhes, Lermentovi, Esenini, Lorka, Kavafi, Karl Sandbergu, madje duke perfshire dhe poetin agjitator-futurist Majakovski. Na ke mallengjye me ato dy poezi e merre me mend sikur te na i kishe dergue vellimet do te ishim mbyt me lote... Llafi qe bie, Nezir Aga, kam lexue disa poezi te tuat ne internet dhe me jane duk te mira, fort ma te
mira se keto te perposhtmet dhe te them te drejten i kam vleresue. Se mund te rrime si te duam, edhe shtrember, por duhet te flasim te drejten, cka eshte e bukur, eshte e bukur. Diamantin mes te plehrave ta futesh nuk i humbet cilesia e vlera. Per me tej ti ke shkruar drejt persa i perket fenomeve qe ndodhin brenda njeriut. Frika ndaj brendesise qe ti citon ka nje te vertete por vec jo nje te vertete absolute, sepse nuk ka te verteta statike per te gjitha hapsirat e kohrat...Ti mund te zbulosh nje te vertete sipas subjektivitetit tend, qe nuk ka kurrfare influence tek nje tjeter ne hapsira e kushte te tjera jete. Pertej kesaj ti me ironira prek nje te vertete( sipas teje) qe si qenka e mundur qe une shqiptar te jetoj ne rrugen Belgrade. O mor Nezir Aga, mos e lesho veten kaq poshte se je njeri me shkolle. Une edhe sikur, jo prej nje rruge ne Boston, por edhe prej Beogradi te shkruaja, ti nuk ke te drejte te besh
hajgare me rruget e sheshet e qytetet sepse nuk na e ka fajin guri e druri, por pislliku qe ka njeriu ne shpirt, mizoria qe shfaq kur vjen puna per te vrare e prere e perdhunuar mizorisht tjetrin vetem per faktin se ka fe apo komb tjeter. Une nuk kam ardhe ne token e Linkolnit as per tua ndrruar e as per tua vene emrat rrugeve me urrejtje etnike, sepse ketu jemi ne Amerike e jo ne Ballkan, prej etheve te cilit ende nuk paske shpetuar. E me teper dua te them mjer ai krijues qe bie skllav i urrejtjes nderetnike. Mjer ai krijues qe urren nje popull tjeter kushdo qofte ai. Nje krijues i vertete nuk mund te jete racist e me shpirt mizor ndaj popujve te tjere sepse thelbi i krijimit eshte humanizmi njerezor e jo urrejtja primitive me rrenje ne kanibalizmin e superlashte. E ne fund, dua te them se nuk e kam ndie vehten servil
kurre, ndoshta e kam mbajt pa thene cka duhej thene, e kam ndryll shpirtin ne diktature, por servil kurrkush ne bote nuk me ka njohur. Tash pa me pa, e pa me dite, po ma thua ti... Ani mire....Fol cka ta marri mendja se kyc per mendjen ne pazar te New Yorkut nuk ka. Besa fola boll e tash ti thuaj cka ta marri mendja, nuk po merzitena hic, se drita e uje e ngrohje ne Amerike po kena boll, lum Neziri...gjithashtu dua ta jap nje keshille prej miku, hiqi brakeshat Nezir Aga, sic thonte Migjeni, hiqi ato epitete brumi, buka, thika, plumbi....se shqiptari kurre nuk eshte tall me buken, ai ate e ka pas gjithmone te shejte. Buken tone te perditeshme, falna Zot!

Kol Shkodrani
Rajmonda Mojsiu
31-01-2008, 01:23pm

Z.Bahtir ..Kam kohe qe marr mesazhe me nje fjalor jashtezakonisht BANAL,jo i hijshme per ne shqiptaret qe i themi vetes shqiptare te vertete .Ndjehem vertet e fyer ,si femer qe jam kur lexoj mesazhe te tilla ..Do te ishte ne nderin tim dhe te familjes time qe me mesazhe me kete gjuhe jashtezakonisht banale ,fjalor bulevardesk ,te mos me dergohen me...Sepse me vjen shume turp ,qe femijet e mij ,te lexojne mesazhe te kesaj natyre ..Kompjuterin nuk e perdor vetem une ,por edhe pjesetaret e mij te familjes ..Nuk dime se cfare pergjigje tu japim femijve kur na pyesin ,rreth ketyre mesazheve .Do te ishte e mira qe te ulen gjakrat .Nuk ka hije qe shan po ofendon shqiptari shqiptarin ...Te gjithe krijojme nga pak per pasion ,e japim ndonje mendim apo opinion , per te ndihmuar sadopak ne ceshtjen tone kombetare ...Nuk refuzoj mesazhe qe permbajne krijimtari ,i kujtedo qofte ,apo mesazhe me teme per ceshtjen kombetare e te Kosoves sone te dashur ,por refuzoj kategorikisht keto mesazhe banale ..Duke ju falenderuar per mirekuptimin ,dhe ju uroj gjithcka te mire ,Raimonda Moisiu,Hartford CT USA.
Grup studentash të UP-së
Perkrahim Flori Bruqin

Flori Bruqi eshte shkenctare.Nuk duhet te merret me matrapazet e internetit siq eshte Nezir Myrta,Rrahim Sadiku apo njefare Bahtir Hamza.
Me shume respekt per Florin,

Grup studentesh nga Prishtina:

Malsor Sadiku
Ibrahim Istrefi
Rexhep Zuka
Talat Ibrahimi
Rame Istrefaj
Kamber Demalijaj
Shkurte Shala
Bajram Gashi
Imer Aliu
Tahir Tahiraj
Vjollca Shala
Kamber Imeraj
Tafe Tafaj
Gezim Istrefaj
Murat Shabanaj
Hatmane Dobraj
Lule Ymeraj
Ilirije Hadri
Lumturije Osaj
Hana Istrefaj
Kumrije Gjevukaj
Haki Misini
Ejup Rexhepi
Osman Jefkaj
Lumni Bajrami
Burbuqe Shkodra
Tahir Jusaj
Ramadan Ibrahimi
Albert Shala
Jahja Mumxhiu
Luan Rexhaj
Jahe Tishukaj
Kamber Tahiraj
Rrustem Gashi
Shaqir Fetaj
Shaqir Shala
Hasime Tahiraj
Ganimete Sylaj
Bashkim Hakaj
Ramadan Gashi
Osman Tahiraj
Teuta Rama
Ramil Istrefi
Genc Tahiraj
Ahmet Mulhaxhaj
Bahtir Hamza ne Librin e Ginisit

Të gjithë shqiptarët kudo që janë kanë kuptuar se manjaku i internetit BAHTIR HAMZA,prej Drenice,më vendbanim diku në USA(askush s'ia din adresën) është një i sëmurë psikik dhe një antikombëtar i dëshmuar më letrat e tijë që po i shpërndan më fjalë fyese në internet.Po të ishte i menqëm nuk do t'a bënte një gjë të tillë që të konfrontohët më të gjithë intelektualet dhe atdhetarët.Sidoqoftë Bahtir Hamza është i njohur për sharje në nënat e dëshmorëve,në dëshmor,prandaj po propozojë për një shpërblim që dikush ta fus në librin e GINISIT.Shpërblimi është për Bahtir Hamzën Kurorë e artë më Fotografinë e tij në WC-të publike të Kosovës,pasiqë asgjë tjetër ky nuk e meriton.Pra,Bahtir Hamza është i barabartë më WC-të publike të Kosovës!!!
Grup studentesh te Universitetit te Prishtines

Selvete Ibrahimi
Ramadan Tetaj
Ahmet Pashku
Kole Vokaj
Rukije Durmishi
Ylber Hasani
Ragip Xhemajli
Tafe Ukaj
Mahmut Iberdemaj
Kamber Tolaj
Samir Ibraj
Vjollce Shatri
Ylber Jahaj
Ramadan Fetaj
Kamber Kukalaj
Lumturije Iberdemaj
Bahtir Gashi
Samir Rushitaj
Rushit R.Ramabaja
Kastriot M.Myftari
Haki.R.Loshaj
Samir Delijaj
Pal Hasanaj
Shkumbin Demukaj
Ajvaz S.Berishaj
Miradije Seferaj
Kamber Ymeri
Bashkim Tetaj
Deli Ahmataj
Dalip Hajdini
Florentina Basha
Flora S.Durmishi
Gent Gashi
Gafurr Imeraj
Kastriot Basha
Enver Mehmetaj
Evliana Gashi
Osman Uka
Lirije Shoshi
Labinot Gashi
Laura Basha
Flora Gegaj
Burbuqe Mahmutaj
Vjollca Zyberaj
Valentina Shiroka
Vale Franaj
Imri K.Badallaj
Lirije Haskaj
Kamber Hysaj
Florent Imeraj
Hasime Shala
Hasan Maksutaj
Gafurr Tafaj
Ajdin Berisha
Kamber Osaj
Kumrije Xhevukaj
Albana Dedushaj
Alban Ferizi
Krenar Dushi
Dore Ibraj
Erika Mahmuti
Elsa Fusha
/Flori Bruqi:Njoftojë lexuesit e forumit më të lexuar shqiptar www.zemrashqiptare.net se polemika ime më Rrahim Sadikun,Nezir Myrten dhe Bahtir Hamzen ka perfunduar.Nuk kam kohë të mirrem më budallenjë interneti asë unë e asë i madhi atdhetar dhe shkenctar z.Kadri Osmani-Mani/

e enjte, shkurt 28, 2008

SI U ZBULUA NGA SHISH-I AGJENTI JUGOSLLAV BAHTIR HAMZA
Shkruan:Flori Bruqi
Bahtir Hamza i vetëquajturi poet dhe gazetar i ,,Rilindjës,,para disa vjetëve nga disa agjentë të Komisariatit numër dy të Policisë së SISH-it të kryeqytetit shqiptar është masakruar ngase i njajti ka kërcnuar pushtetarët e Shqipërisë dhe në çantën e tij janë gjetë dokumentacion sekret spijunazhi të MUP-it Serb si dhe një fletëlëshim neuropsikiatrik në emrin e tij më diagnose ,,Schisophrenia paranoids,,.
…Gazetarit të ,,Rilindjs Demokratike,, z.Zef Lleshi i deklaron më datën 2 dhjetor 2000,,,poeti,,Bahtir Hamza sa vijon:,,Kam ardhur në Shqipëri që më 1 shtator 2000 për të botuar dy vepra një prozë lirike dhe një me ese.,,
Më datën 1 shtator 2000 Bahtir Hamza është sistematizuar si ,,ilegal,, në kampin e refugjatëve tek Pishinat në Tiranë.
Më datën 16 shtator 2000 në mënyrë perfide mashtron gazetarën e mirënjohur ,z.Kozeta Mamaqi dhe jep intervistë për Rdaio Tirana
Musafir z.Bahtir Hamza ka qenë të Murat Hoxha që rrin së bashku më Vahid Beliqin.
Ata kanë qenë refugjat Kosovar që kanë banuar të pishinat.Më të hetuar se në konak të Hoxhajve dhe Baliqit është spijuni jugosllav më emrin Bahtir Hamza,në ora 1 të natës baraka është sulmuar më gurë nga një kosovar më inicialët F.L/emri i njohur për redaksinë/…
Më datën 17 nëntor 2000 rreth ores 9 e 30 minuta,personi i njajtë F.L,që ka qenë edhe komandantë i UÇK-së, që është dermuar mire z. Bahtir Hamza/ më një shufër hekuri/…Bahtiri ,e kafshon komandantin në dorë …
Më vonë ka nderhyrë policia e SHISH-it duke e shtrirë përtokë spijunin jugosllavë më emrin Bahtir Hamza.
…Agjenti më inaicialin D.ja ka venë prangat dhe e ka rraf mire Bahtirin .
Më vonë Bahtirin e kanë marrë agjentat sekret të Komisariatit numër 2.
Në bisedë informative Bahtiri është marrë nga agjenti i SHISH-it Irakli Profka.
Agjenti në fjalë e ka goditur me grushte dhe shkelma dhe shkopinj gome pasiqë Bahtiri ka filluar ta shajë çdo gjë që është shqiptare.Në çnatën e Bahtirit janë gjetur edhe shumë secrete të një agjenture serbe,që është edhe secret zyrtar i SHISH-it zyrtar…Në polici është mbajtur prej ores 10 deri në ora 15 e 30 minuta…
Lënda ka shkuar deri të prokurori Kostaq Beluri.Ekspertizen mjekësore e ka berë Dr.Bardhyl Cipi…Lënda penale sot e kësaj dite është mbetë ad acta pasiqë Bahtiri më të shpejtë ka treguar diagnozën psikiatrike ,,më të cilën është liruar nga vuajtja e denimit të vrasjës së bashkëshortës,,.
Në Kosovë Bahtir Hamza ka nxjerrë 5 numra të revistës letrare ,,Pena shqiptare,, si dhe ka patur disa konkurse letrarë ,ku kanë konkuruar hjiq më pak se 500 poetë kosovarë me poezitë e tyre.
Janë shpërblyer 5-6 vetë kurse poezitë tjera Bahtir Hamza i ka përvehtësuar në librat e tij…
Bahtiri është marrë sa ka qenë në Kosovë më shpërndarje të narkotikëve,prostitucion si dhe më shitjen e pasoshëve jugosllavë të marra nga zyrta ndërlidhse të Serbisë në Graçanica dhe Fushë Kosovë…Jashtë vendit ka qenë striptizet mashkulli në Klube nate në Gjermani,Zvicer etj…
Gjithashtu në bashkëpunim më disa shqiptar që kanë punuar në zyrat ndërlidhse –ndërkombëtare,ka dhenë viza Shëngeni .
Mbi 30 shqiptar kanë dhenë bakshishin 2000 deri 3000 euro,por për fatin e tyre të zi ,,ujku i zi i Drenicës,,/kështu në shkrime i thotë vedit/apo siç thotë poeti i mirënjohur z.Rrustem Geci ,,më mire të themi për Bahtir Hamzën që ka qenë bashkëpunëtori më i devotshëm i kriminelit serb Zhelko Razhnjatoviq Arkanit ,,apo siç thotë poeti kosovar Gani Xhafolli për Bahtir Hamzën se ka qenë shok i ngushtë i kryeshefit të SUP-it të Kosovës Selim Broshës,,.
Vlerësoni të dadshur lexues të forumit www.zemrashqiptare.net poezinë e botuar të B.Hamzës , për UÇK-në.
Bahtir HAMZA
(Në qytetin "Studenti" në Tiranë, në mur lexohet "U.Ç.K-ari", "F.U.Ç.K.")
Në mes gurëve dhe mureve të ndërtesave lexohet


dëshira e thurur krim.


E fëtyra e oborrit të pahijshme duken të ndyta e me


Plot pisllëqe.


Delet, qetë, macet, lopët dhe gomarët, qesin me bisht


e me shqelma anash.


Në mbrëmje dëgjohet zëri i thirrjes:


"Elisa, Elisa, o yll, o flori, o zemra, o piçka"


E
zëra dëshire ziejnë në dritaret e tyre.


Zë dashurie...?!


Duke numëruar mjerimin e kohës


Lavatriçet dhe banjot tregojnë dobësitë e tyre.


E koha rri me mua. ...e mbi ta rri koha.


Ç`t`i them shpirtit tim, për këtë krim?


Për zërin e tyre që del duke bekuar komunizmin.


Zot, kuptoje këtë mjerim të kohës.


Disa i shoh me zgjebe në fëtyrë.


Disa me pantallona të grisura.


Disa i shoh me fëtyrë hije në mur. Zi.


Disa thithin ajrin e zi-rrotull cigares


që ndryshon nga të tjerët.


Zot, kuptoje këtë mjerim të kohës.


Që nga lart më vjen mundimi, vjellje, gërdi!!!


E mbrëmjet i lypin njerëzit për t`u përçmuar


dashurinë...


Nga këtu fillon

revolucioni i kokës.


Që të detyron sa më shpejt të largohesh, lutje


e lutje që sa më shpesh të largohesh...


Zot, kuptoje këtë mjerim.


Emri "U.Ç.K-ari" i shkruar në mur.


Studentët kush do t`i shpëtojë?


Dashurinë, Atdheun, Lirinë...


Të zestë! "F.U.Ç.K. F.U.Ç.K. F.U.Ç.K


F.U.Ç.K-arin.


S`dijnë ta shijojnë, as Atdheun e as dashurinë.


As të bukurën, as të vërtetën, as demokracine.


Zot, shpëtona nga mendtë tona.


Nga mjerimi i shpirtit që s`di çka lyp.

Shkruar nga dora vete e Bahtir Hamzës me 5 Tetor 2000, Qyteti Studenti, Tiranë
…Gjithsesi duhet cituar edhe letrën e prof.Skender Karaçicës ,ish gazetar në ,,Koha ditore,, ku thotë,,
From: s_karaqica99@hotmail.com
To: leka007@hotmail.com
Subject: Plehu i Drenicës!
Date: Sun, 26 Aug 2007 19:06:23 -0500


Baki YMERI,
Bukuresht
Astrit Gashi
Stokholm

Shumë të nderuar z.Ymeri dhe Gashi,

Rastësisht i lexova disa shkrime që kishin të bënin për njeriun nga Drenica, që unë më së miri e njoh dhe e di se kush është Bahtir Hamza, dhe mu kujtuan bisedat që kisha me ju per te.

Me vjen keq dhe është më së turpi i kohës sonë,që pikërisht në vendlindjen e shkrimtarit tashmë të ndjerë Ymer Elshani(Korreticë e Poshtme,Drenicë)të flitet për njëfarë Bahtir Hamza,për gjoja na qenka ,,poet(sic!!!),i cili nuk i ka as dy vjet të shkollës së mesme dhe as që ka lexuar të paktën as dy faqe librash(sic!!!)të bëhet madje ,,poet,,modern dhe i këtij fundshekulli që mjerisht me të është marrë edhe poeti dhe kritiku ynë Abdullah Konushevci(!!!).

Familja e Bahtir Hamzës në Korreticë të Poshtme(Drenicës)askush nuk e ka konsideruar për familje dhe si fqinj.Ata,siç e dimë ne në Drenicë është familje pa taban dhe e mjerë,që siç thonë drenicasit e mi,mjerë ajo që jeton sot e këtu..!

Bahtir Hamza është askushi.Ai me kohë dhe i çmendur nëpër rrathët e varfërisë dhe gabeljetës(sic!!!)ishte përkerkushi jo vetëm në rrethin e tij por edhe me gjerë në Drenicë.Me vjen kqe që një lagje kaq e madhe njerëzish dhe,madje intelektualesh janë marrë me këtë njeri plah i Drenicës dhe askushi...!Me besoni po ky farë Bahtiri as shqip nuk di të flasë e lërë më të shkruaj ,,krijimtari poetike,,(sic!!!).Fëmijët e tij kanë qenë të trazuar dhe me shemtinë e sjelljes së prindit të tyre ata edhe sot e kësaj dite janë fëmijë pa fëmijëri dhe,herë-herë me shumë lot se sa bukë në sofër...!!!

Për sjelljet e qororditura prej gabelesh disaherë edhe vëllain e tij e rrafen në Drenicë për vdekje.Me një fjaë familje e tij dhe Bahtir Hamza në fshatin e tij nuk ka vlerë më shumë se sa një bagël lope...!Duhet që qarqet intelektuale në Kosovë dhe në mbarë gjeografinë e Atdheut në të ardhmen mos të merreni me plehun e Drenicës!

U shihet për të madhe,një grupi shkrimtaresh dhe intelektualesh nga Kosova,që kanë pranuar të jenë përballë,,librave të tij me poetikën gabelqe hiq më shumë(sic!!),ndonëse kurrë ne jetën e tij Bahtir Hamza nuk e di se ç,është arti dhe poezia dhe si i tillë të jetë ,,poet dhe shkrimtar,,ruana Zot se në çfarë shkalle kemi arritur sot.

Po të kalosh nëpër fshatin Korroticë e PoshtmeDrenicë)e të shohesh shtepinë e Bahtir Hamzës dhe të kujtosh se si ky njeri na u bë ,,poet,,pa lexuar dhe pa kryer asnjë shkollë,është për të qarë rrugëtimin dhe angazhimin e atyre që iu bënë krah këtij njeriu analfabet dhe plehu i Drenicës.Vetëm ta shikosh Bahtir Hamzën do të fitosh përshtypjen e një njeriu hiqnjeri dhe më shumë se plehu i Drenicës kreshnike.

Po ua them nga zemra:Kur e dëgjon emrin e Bahtir Hamzës dhe kujtoi emrin e poetit dhe të shkrimtarit të dalluar për fëmijë Ymer Elshani dhe të vëllait të tij Zymber Elshani,me vjen keq se si lejuan njewrëzit përgjegjës të letrave tona shqipe në Kosovë të jetë edhe emri i Bahtir Gabelit(!!!),që po ua them me plot gojë se ai nuk ka familje,nuk ka plang shtepie,nuk ka gjak dhe as ndjesi poetike për jetën dhe tokën,ai thjeshtë është një askushi që turp të qarqet tona letrare shqipe në Kosovë të kenë punë me një njeri analfabet dhe tarabosh ne jetë dhe pa asgje...!Me respekt,
Prof.Skënder Karaçica
Çikago,SHBA

Nërsa Hajdar Fejzullahu nga Luboveci i Drenicës martire i shkruan letër publike z.Bahtir Hamza,kun ë mes tjerash thuhet,,Mos ma zini për të madhe ,që po të këshillojë kësisoji ta përmbyllësh gjithësesi ketë meseleshën në mënyrë të kulturume,sepse Ty Bahtir Hamza nuk te ka hije ti shashe Jusuf Gervallën ,Adem Jasharin ,familjet e general Ramush Haradinajt,..,etj...sepse ata kanë dhënë jetrat e tyre për Kosovë.Ti nuk e dije çlka ke dhënë.Nuk po flasim për librat e tu të dyshimtë,a i ke bërë ti apo dikush tjetër,sepse unë nuk jam kritik letrar dhe nuk merrem me letërsi por më grafikë,por po të them si shok i klasës se komandantit legjendar Adem Jashari,ti lesh këto shkrime sepse nuk janë të mira,sepse ti vehtën po e dëmton si ,,poet që I thue vedit,,..
Kolec Traboini shkruan
Mos e shaj buken se te shiton zana....

Tungatjeta,miremengjez a mirembrama

Besa ato poezite qe m'i ke cue, mire ke ba, sepse me kthjelluem ma mire se cfare kollosi botror eshte autori i tyre. Ato mor zotni nuk jane poezi por agjitim ne vargje, satira, stigma politike, por poezi nuk munden me kene sa te jete kjo bote. Se per ate zot, o Nezir Aga, nese do te ishin poezi ato satira qe na ke dergue, atehere kot kane shkruar ne kete bote Rober Bernsi, Uollt Uitmani, Pavlo Neruda, Ricosi, Borhes, Lermentovi, Esenini, Lorka, Kavafi, Karl Sandbergu, madje duke perfshire dhe poetin agjitator-futurist Majakovski. Na ke mallengjye me ato dy poezi e merre me mend sikur te na i kishe dergue vellimet do te ishim mbyt me lote... Llafi qe bie, Nezir Aga, kam lexue disa poezi te tuat ne internet dhe me jane duk te mira, fort ma te
mira se keto te perposhtmet dhe te them te drejten i kam vleresue. Se mund te rrime si te duam, edhe shtrember, por duhet te flasim te drejten, cka eshte e bukur, eshte e bukur. Diamantin mes te plehrave ta futesh nuk i humbet cilesia e vlera. Per me tej ti ke shkruar drejt persa i perket fenomeve qe ndodhin brenda njeriut. Frika ndaj brendesise qe ti citon ka nje te vertete por vec jo nje te vertete absolute, sepse nuk ka te verteta statike per te gjitha hapsirat e kohrat...Ti mund te zbulosh nje te vertete sipas subjektivitetit tend, qe nuk ka kurrfare influence tek nje tjeter ne hapsira e kushte te tjera jete. Pertej kesaj ti me ironira prek nje te vertete( sipas teje) qe si qenka e mundur qe une shqiptar te jetoj ne rrugen Belgrade . O mor Nezir Aga, mos e lesho veten kaq poshte se je njeri me shkolle. Une edhe sikur, jo prej nje rruge ne Boston, por edhe prej Beogradi te shkruaja, ti nuk ke te drejte te besh
hajgare me rruget e sheshet e qytetet sepse nuk na e ka fajin guri e druri, por pislliku qe ka njeriu ne shpirt, mizoria qe shfaq kur vjen puna per te vrare e prere e perdhunuar mizorisht tjetrin vetem per faktin se ka fe apo komb tjeter. Une nuk kam ardhe ne token e Linkolnit as per tua ndrruar e as per tua vene emrat rrugeve me urrejtje etnike, sepse ketu jemi ne Amerike e jo ne Ballkan, prej etheve te cilit ende nuk paske shpetuar. E me teper dua te them mjer ai krijues qe bie skllav i urrejtjes nderetnike. Mjer ai krijues qe urren nje popull tjeter kushdo qofte ai. Nje krijues i vertete nuk mund te jete racist e me shpirt mizor ndaj popujve te tjere sepse thelbi i krijimit eshte humanizmi njerezor e jo urrejtja primitive me rrenje ne kanibalizmin e superlashte. E ne fund, dua te them se nuk e kam ndie vehten servil
kurre, ndoshta e kam mbajt pa thene cka duhej thene, e kam ndryll shpirtin ne diktature, por servil kurrkush ne bote nuk me ka njohur. Tash pa me pa, e pa me dite, po ma thua ti... Ani mire....Fol cka ta marri mendja se kyc per mendjen ne pazar te New Yorkut nuk ka. Besa fola boll e tash ti thuaj cka ta marri mendja, nuk po merzitena hic, se drita e uje e ngrohje ne Amerike po kena boll, lum Neziri...gjithashtu dua ta jap nje keshille prej miku, hiqi brakeshat Nezir Aga, sic thonte Migjeni, hiqi ato epitete brumi, buka, thika, plumbi....se shqiptari kurre nuk eshte tall me buken, ai ate e ka pas gjithmone te shejte. Buken tone te perditeshme, falna Zot!

Kol Shkodrani
Rajmonda Mojsiu
31-01-2008, 01:23pm

Z.Bahtir ..Kam kohe qe marr mesazhe me nje fjalor jashtezakonisht BANAL,jo i hijshme per ne shqiptaret qe i themi vetes shqiptare te vertete .Ndjehem vertet e fyer ,si femer qe jam kur lexoj mesazhe te tilla ..Do te ishte ne nderin tim dhe te familjes time qe me mesazhe me kete gjuhe jashtezakonisht banale ,fjalor bulevardesk ,te mos me dergohen me...Sepse me vjen shume turp ,qe femijet e mij ,te lexojne mesazhe te kesaj natyre ..Kompjuterin nuk e perdor vetem une ,por edhe pjesetaret e mij te familjes ..Nuk dime se cfare pergjigje tu japim femijve kur na pyesin ,rreth ketyre mesazheve .Do te ishte e mira qe te ulen gjakrat .Nuk ka hije qe shan po ofendon shqiptari shqiptarin ...Te gjithe krijojme nga pak per pasion ,e japim ndonje mendim apo opinion , per te ndihmuar sadopak ne ceshtjen tone kombetare ...Nuk refuzoj mesazhe qe permbajne krijimtari ,i kujtedo qofte ,apo mesazhe me teme per ceshtjen kombetare e te Kosoves sone te dashur ,por refuzoj kategorikisht keto mesazhe banale ..Duke ju falenderuar per mirekuptimin ,dhe ju uroj gjithcka te mire ,Raimonda Moisiu,Hartford CT USA.
Grup studentash të UP-së
Perkrahim Flori Bruqin

Flori Bruqi eshte shkenctare.Nuk duhet te merret me matrapazet e internetit siq eshte Nezir Myrta,Rrahim Sadiku apo njefare Bahtir Hamza.
Me shume respekt per Florin,

Grup studentesh nga Prishtina:

Malsor Sadiku
Ibrahim Istrefi
Rexhep Zuka
Talat Ibrahimi
Rame Istrefaj
Kamber Demalijaj
Shkurte Shala
Bajram Gashi
Imer Aliu
Tahir Tahiraj
Vjollca Shala
Kamber Imeraj
Tafe Tafaj
Gezim Istrefaj
Murat Shabanaj
Hatmane Dobraj
Lule Ymeraj
Ilirije Hadri
Lumturije Osaj
Hana Istrefaj
Kumrije Gjevukaj
Haki Misini
Ejup Rexhepi
Osman Jefkaj
Lumni Bajrami
Burbuqe Shkodra
Tahir Jusaj
Ramadan Ibrahimi
Albert Shala
Jahja Mumxhiu
Luan Rexhaj
Jahe Tishukaj
Kamber Tahiraj
Rrustem Gashi
Shaqir Fetaj
Shaqir Shala
Hasime Tahiraj
Ganimete Sylaj
Bashkim Hakaj
Ramadan Gashi
Osman Tahiraj
Teuta Rama
Ramil Istrefi
Genc Tahiraj
Ahmet Mulhaxhaj
Bahtir Hamza ne Librin e Ginisit

Të gjithë shqiptarët kudo që janë kanë kuptuar se manjaku i internetit BAHTIR HAMZA,prej Drenice,më vendbanim diku në USA(askush s'ia din adresën) është një i sëmurë psikik dhe një antikombëtar i dëshmuar më letrat e tijë që po i shpërndan më fjalë fyese në internet.Po të ishte i menqëm nuk do t'a bënte një gjë të tillë që të konfrontohët më të gjithë intelektualet dhe atdhetarët.Sidoqoftë Bahtir Hamza është i njohur për sharje në nënat e dëshmorëve,në dëshmor,prandaj po propozojë për një shpërblim që dikush ta fus në librin e GINISIT.Shpërblimi është për Bahtir Hamzën Kurorë e artë më Fotografinë e tij në WC-të publike të Kosovës,pasiqë asgjë tjetër ky nuk e meriton.Pra,Bahtir Hamza është i barabartë më WC-të publike të Kosovës!!!
Grup studentesh te Universitetit te Prishtines

Selvete Ibrahimi
Ramadan Tetaj
Ahmet Pashku
Kole Vokaj
Rukije Durmishi
Ylber Hasani
Ragip Xhemajli
Tafe Ukaj
Mahmut Iberdemaj
Kamber Tolaj
Samir Ibraj
Vjollce Shatri
Ylber Jahaj
Ramadan Fetaj
Kamber Kukalaj
Lumturije Iberdemaj
Bahtir Gashi
Samir Rushitaj
Rushit R.Ramabaja
Kastriot M.Myftari
Haki.R.Loshaj
Samir Delijaj
Pal Hasanaj
Shkumbin Demukaj
Ajvaz S.Berishaj
Miradije Seferaj
Kamber Ymeri
Bashkim Tetaj
Deli Ahmataj
Dalip Hajdini
Florentina Basha
Flora S.Durmishi
Gent Gashi
Gafurr Imeraj
Kastriot Basha
Enver Mehmetaj
Evliana Gashi
Osman Uka
Lirije Shoshi
Labinot Gashi
Laura Basha
Flora Gegaj
Burbuqe Mahmutaj
Vjollca Zyberaj
Valentina Shiroka
Vale Franaj
Imri K.Badallaj
Lirije Haskaj
Kamber Hysaj
Florent Imeraj
Hasime Shala
Hasan Maksutaj
Gafurr Tafaj
Ajdin Berisha
Kamber Osaj
Kumrije Xhevukaj
Albana Dedushaj
Alban Ferizi
Krenar Dushi
Dore Ibraj
Erika Mahmuti
Elsa Fusha
/Flori Bruqi:Njoftojë lexuesit e forumit më të lexuar shqiptar www.zemrashqiptare.net se polemika ime më Rrahim Sadikun,Nezir Myrten dhe Bahtir Hamzen ka perfunduar.Nuk kam kohë të mirrem më budallenjë interneti asë unë e asë i madhi atdhetar dhe shkenctar z.Kadri Osmani-Mani/

e mërkurë, shkurt 27, 2008

REAGIM PUBLIK PËR NJË MONAFIKË

JETA E DYFISHTË E NJË SHKRIMTARI MË EMRIN RRAHIM SADIKU


/Nisur nga artilulli ,,HEROI I DITËS,,nga autori Rrahim Sadiku ,anëtar I LSHK,botuar në gazetën ,,Express,, 26 shkurt 2008,faqe 25/.

Shkruan Flori Bruqi

Rrahim Sadiku ,shkrimtari nga Komogllava e Ferizajit ,është një njeri i mbytur nga vetëvehtja injorante.
Ai me shkrimet e tij kundër meje bëri të gjitha përpjekjet për tu kapur për një fije kashte,me shpresën se nuk do të përmbytej si një i sëmurë për karierë, lavdëron veten se kinse na qenka një intelektual,patriot,shkrimtar që përpelitet në kurthin që i ka kurdisur vetes,për të dale nga pusi i zi.

Dihët fare mire se ky shitës kafshësh në vitët e 90-ta të shekullit të shkuar desh e vranë në Shqipëri për mashtrimet e tija të paskrupullta,saqë ishte i detyruar ta lëne edhe vajzën e vet peng për larë maskaralleqët e tij.
Vallë a ka më mjerim për burrin dhe shqiptarin për veprimet e tilla ,që po i bën këto ditë edhe në gazetën e mirënjohur ,,Express,,duke e sulmuar stafin e gazetës si dhe vetë Kryesinë e LSHK..

E sa për vlerën e librave të Rrahim Sadikut,më së miri na ka treguar bashkëvendasi i tij ,gazetari i mirënjohur I ,,Ekspress,,-it ,ferizajasi ,Bardh Frangu i cili injorantin dhe smirëziun Rr.Sadiku e degrasdon si një analfabet i sojit të vet…

Ky hipokritë primitivë më shpirt meskini ka marrë në qafë dhe shumë njerëz të tjerë në emër të patriotizmit shqiptar.

A e din ky smirëzi se kur ishte në burg ishte shumë i privilegjuar nga gardianët serbosllavë më një makinë ,,Olimpia,, që derdhte lot krokodili …

Më sa duket harabeli iI Komogllavës ka harruar se ato letra të shkruara në makinën ,,Olimpia,, ruhën në arkiva shtetërore dhe së për të bërat e tij kundër të burgosurve shqiptarë ka mjaftë dëshmi,që herët apo vonë do të dalin në shesh…

Ndërsa sa i përket patriotizmit të tij shihet qartë ,se monafiku i Komogllavës ka bashëpunuar me organet perfide sa ishte ushtar në Pivka të Sllovenisë më gazetën ,,Nasha vojska,,/1978/79/,LKJ,po edhe me organet shtetërore të udbës serbe…

.Ketë e ka perjetuar shum mirë edhe një bashkëvendas i Fasikut ,I cili ishte cimer në burg , që është edhe , vëlla i shkrimtarit tone të mirënjohur nga Ferizajit-Agim Berisha.

Shihet sheshazi se RRAHIM SADIKU ,ka pasur lidhje edhe më klane tjera , apo më ,,patriotët më bateria,, të tipit prof. Nezir Myrta , Bahtir Hamza ,që po e mbrojnë në internet harabelin e Komogllavës.
.
Është e vërtetë e pamohuar se unë kam shkruar për nepotizmat e disa dinastive dhe për të dështuarit politikë që trumbetonin vrasjet e dëshmorëve,ndërsa popullin tim e kam mbrojtur kur ishte nevoja …


Nëse harabelit i dhimbsen ,ata që unë i kam kritikuar me emra e me mbiemra, ,le të shkon e t,ju këndon ndonjë poezi në akrostih siç I këndonte dikur shoku I Rrahimit,Nezir Myrta,Titos ,së tij të dashur.

Shkencëtarët s’kanë nevojë të shkruajnë me pseudonime

Në shumë shkrime virtuale në internet forumuistët përdorin nofka të ndryshme, duke fshehur identitetin e tyre. Ka syresh që përdorin emrat e tyre të vërtetë, sepse të tillë nuk i frikësohen të vërtetës. Ata kanë edhe website e tyre virtualë. Ka kohë në disa forume virtuale në internet të hasim emrin Drilon Gega, Odise,Dijedon, Iliriani 01, Lulja 04 etj.,ndërsa sipas mendimit tim është i njëti person, që keqpërdor forumet letrare dhe shkencore. Një gjë të tillë, duke dashur të humbet gjurmë, ai i cili në vitet 60-ta dhe 70-ta i këndonte himne Titos, tani kyfarë “poeti”dhe forumisti që atëbotë shkruante me emrin e vet të vërtetë, Nezir Myrta,nga Radoniqi i Gjakovës, tani me vendbanim në Nju-Jork, është lëshuar “thellë” dhe merret me trillime dhe të pavërteta për njerëzit… Neziri si adoleshent filloi të shkruante poezi dhe t’i botonte në revstën letrare “Jeta e re”, në Prishtinë. Për të gjithë lexuesit shqiptarë vlen të veçohen dy poezi (pometha), që ia pati kushtuar Titos siç janë: Josip Broz Tito, Jeta e re, nr.2, 1969, fq.195 dhe poezia tjetër “Burrit të dheut”, Titos me rastin e 80-vjetorit të lindjes, Jeta e re, nr.3,1972, fq.393. Ja, pra kush na ishte “zoti” Nezir Myrta, që tani tenton të mashtrojë opinionin dhe të shtiret jo vetëm si krijues, por edhe shkencëtar, duke u “marrë” me ilirishten dhe pellazgjishten, pa pasur njohuritë më elementare për to, por, vetëmse i përshkruan të dhënat nga autorë të ndryshëm, saqë veten e quan edhe më të madh se Çabej, etj., duke mos cituar as literaturën e shfrytëzuar… Kohët e fundit po ky pseudoshkencëtar merr guxim “intelektual” t’i fyejë edhe fytyrat më eminente të kulturës sonë, si fjala vjen, Prof. Isa Bajçincën, njëri ndër njohësit më të mirë të gjuhë së sotme letrare andej dhe këndej kufirit dhe më gjerë. Ai, zotria në fjalë s’e paska harruar akoma zanatin e spiunimit, saqë nuk resht së denoncuari shkrimtarin dhe studiusin e njohur Kadrush Radogoshin, të cilin N.M. me klikën e vetë, në Gjakovë dhe rrethinë saherë u tekej e fusnin në burg, e izolonin e gjer të pushimi nga puna, ku fatkeqësisht vetë Neza ia zinte Radogoshit vendin e punës. Të njëjtin e quan tani Radogoshiq pa fije turpi. Po kështu e emërton edhe mësuesin e popullit, tashmë të ndjerë, Murat Bruqi, në Bruqko. Në të njëjtin stil e fyen edhe Nezir Myrtajn, një burrë që dha kontrubut të madh për lirinë e Kosovës, gazetar i “Kosovës së lirë” dhe agjencisë “Kosovapress”. Ky skriboman i sojit të vet nuk është i vetëm që përgojon, por ka edhe aftësi kompiluese të marra nga shkencëtarët tjerë si Çabej, Jokli, Peackok , Zeune etj., dhe për çudi askush nuk iu kundërvua përveç Agim Doçit dhe unë, që jam vetëm shkrimar dhe gazetar e jo albanolog. Ku është pra guximi intelektual i disa shekncëtarëve, shkrimarëve dhe formustëve që nuk i kundërvihen këtij pseudoshkencëtari virtual. “Lartmadhëria” e tij shfrytëzon IP-të 209.228.34.141 dhe Id:<195.360 dole.2f 10433b aol.com. I njëjti, keni kujdes se ka “aftësi” edhe hakeruese dhe mund t’iu shkatërrojë edhe hark diskun me virusa, me emërtim “A Card for You” etj. Përveç këtyre, opinioni është e nevojshme të njoftohet se ky person është shumë i rrezikshëm dhe imoral. Një njeri që ka pasur më se paku pesë gra, ku disa prej tyre thonë në Gjakovë i ka mbyllur nën dry. Madje, ai ka qenë i dënuar për dhunim të një vajze nga Klina , sigurisht kur ka punuar si mësues. A thua vallë, këtë tip duhet mbajtur në forum, duke dëgjuar marrëzirat idioteske të tij?!Apo? Me siguri me trillet që bën Neza do t’i shpëlajë mëkatet e tij , dhe, aq më keq, si një mërgimtar lajthit moderatorët e forumeve të ndryshmeme lloj-lloj nofkash(pseudonime). Eshtë mirë t’i thuhet troç: mjaft më!

P.s.Zoti Nezir Myrtja,me nofkat e tij të shumta ka keprdorë forumet virtuale:www.forumishqiptar.com(illiriani), prof.Besnik Kastrati (kastrati999@hotmail.com ; http://www.zemrashqiptare.net (Artan Kasapi) ,www.albania-today.com(uty7x9@aol.com uty7x9@aol.com) etj. /


Miqët e Rrahimit shajnë dhe i iksizojnë dëshmorët

Sa për miqtë e Rrahimit /Nezir Myrta,Bahtir Hamza etj/që shajnë e përdhosin atdhetarët dhe dëshmorët e lirisë/Adem Jasharin,Jusuf dhe Bardhosh Gërvallën,Ramush Haradinajn,…etj/në internet,po ti them edhe pak fjalë shul shqip .Më shkrimtar si Ti skam punë.Unë nuk shkruaj me nofka .Nuk i iksizojnë në internet atdhetarët dhe intelektualët shqiptar duke i quajtur udbashë …

Rrahim,trego publiksiht kë kam future në burg dhe kë ke future ti?!!

Të ishte gjallë Selim Broshi-do të turpërohej për ty. Mirëpo,shpresojmë se së shpejti do të hapen dosjet dhe do të dale në shesh fytyra jote e turpit!

Kaptina jote Rrahim Sadiku përfundon këtu:helmi e vreri banojnë në kokën dhe zemrën tënde.
Merru ti më to,se unë shkrimtrët tjerë nuk kemi kohë të mirremi .Ti ke qenë dhe do të mbetësh fasik i madh e harabel i vogël,,...

Fjalët e Rrahimit janë si pordha...

Pirolla te kjoftë o Rrahim Sadiku por, kur i thua vehtes anëtar I kryesisë së LSHK duhet me u mendue mirë, se shkodranët e kanë një fjalë fort të bukur...
Kush thotë ndokush se jam më i meçmi e më i zoti i shokëve, i thonë" Rrnosh vetë se ty mendja të ka marue!" po thuhët edhe ndryshe ulu pak prej majës së lisit se,, po shket përposhtë e po ngulësh në hu,si punë ferliku...
O Fasik , pash Zotin, leni superlativat për vetën me Xhejms Bonda poezie se vetëm macet vetlepihën e burrat kurrqysh.

E po te garantojë se në Shqipëri,Kosovë e Diasporë nuk gjen njerëz as sa gishtat e dorës që të kenë lexue poezit e tua, e kjo jo per fajin tënd por kush po pjerdh sot për poezinë kur kujdo i lot tepeleku i kokës për dollarë, euro dhe politikë…

Gjithmonë do të ketë njerëz që flasin, që lëshojnë berlloge në gazeta dhe internet, veresie hesapi, dhe ta dijshë se unë nuk i trandëm shpifjeve. Dhe fyerjeve tua se ti sje askushi.
Shpifjet tua janë si era që fryn kahmos, pa drejtim, mirëpo njerëzit më kohë kanë ditur ti drejtojnë e ti bejnë të pademeshme edhe marrëzitë e erërave, lundëtarët nëpër shekuj kanë ndërtuar të tilla vela që kado që të fryj era në detra, ti çonin atje ku ata donin anijën e tyre...


Prandaj le të fryjnë e të çfryjnë dhe dufet njerëzore... S'kanë cfarë të më bejnë kurrqysh.

Madje më mirë që çfryjnë sepse më dhanë mundësi të më njofin dhe nje cilesi tjetër timen , të marrë më sy rrezikun e të sulëm në mes të futtunave ( tashme figurativisht të vërtetave) ashtu si në rinininë time , në mes te Beogradit shovenist, guxova të polemizojë më një duzinë akademikësh serb…
Në fund lexuese të nderuar të ,,Ekspress,,it po jua përkujtojë edhe këtë shkrim të botuar muaj më pare në ,,Express,,dhe të ricikluar në shumë web site…se kush është Rrahim Sadiku....

LOJA ME LIBRA

Shkruan Bardh Frangu
Viteve të fundit librat botohen pa vlerë dhe pa kriter. Ato tashmë kanë prishur kuptimin e mitit që kishin dhe janë bërë si albumet e fotografive personale. Në këtë krizë të thellë vlerash kemi arritur stadin, kur si shqiptarë - o jemi këngëtarë, o shkrimtarë! Libri që rastësisht më ra në dorë, nuk do të ishte objekt i këtij shkrimi sikur të ishte ndonjë botim privat i autorit, sepse secili ka të drejtë ta përdorë letrën sipas nevojës. Libri është botuar në kuadër të botuesit “Zgjimi”, në Ferizaj, botim ky që vepron që nga vitet 70 në kuadër të klubit letrar të qytetit “De Rada” dhe që në një mënyrë ishte krah i mirë i shtëpisë botuese “Rilindja”, ku konkurrenca për botim ishte tepër e madhe. Në kuadër të këtij botuesi janë botuar dhjetëra libra me vlerë, kryesisht të autorëve ferizajas. Pas lufte ky botues nisi të keqpërdoret në mënyrën më bizare. Në kuadër të tij nisën të botohen libra pa vlerë dhe pa kriter.
Libri i fundit që doli në kuadër të këtij botimi është ai i poeteshës së re, Afërdita Shabani, me titull shumë prozaik “Kur dielli perëndon errësira ofrohet”. Nuk është se ky libër duhet të merret si mostër për të dëshmuar mungesën e kriterit të këtij botimi, por është tipik për faktin se vetëm në më pak se një faqe tekst, përkatësisht në hyrje të librit, gjejmë jo më pak se 28 gabime gjuhësore, pa përfshirë këtu gabimet në përdorimin e shenjave të pikësimit dhe ato sintaksore. Kjo është shumë dhe e pafalshme për njerëzit e një botuesi. Mbase ky fakt do të duhej të bënte një skandal kulturor.

Poetesha e re nuk ka faj për këtë. Ajo ka mundur edhe të mos e njoh drejtshkrimin, mbase edhe në një nivel të tillë. Ajo, si nxënëse e klasës së XII të shkollës së mesme, është mjaftuar me talentin që ka, të cilin edhe e dëshmon në libër. Ajo ka pasur nevojë për ndihmë dhe për përkrahje, por një gjë të tillë nuk e ka gjetur. Përgjegjësinë për këtë e bartë botuesi, përkatësisht redaktori, shkrimtari Rrahim Sadiku, njëherazi përgjegjës për kulturë në komunën e Ferizajt, i cili edhe e ka nënshkruar këtë libër në emër të redaktuarës.


Gabime gjuhësore ka me bollëk edhe nëpër poezitë e këtij libri të papërpunuar, por faqja e parë e tij, e cila ka kuptimin e një prologu, vërtet bën shembullin më tipik të lojës me libra tek ne.

Burimi http://lajme.dervina.com/?sherbimi=lajme&lajmi=4115-3877:78

/Autori Flori Bruqi është autor I 25 librave dhe anëtar të LSHK/

http://letersia.zemrashqiptare.net/article/AutoreF/FloriBruqi/4617/

Želite još brže pregledavati dolaznu mapu? Isprobajte punu verziju Windows Live Hotm