e hënë, maj 28, 2007

Këshilla, si të mos mashtrohesh nga interneti
Më poshtë vijojnë gjashte nga mashtrimet më të rënda e më të zakonshme. Normalisht, mashtruesit përpiqen t'ju bindin të lini të dhënat tuaja në faqe falseKa lloj-lloj historish për njerëz që mbesin me gisht në gojë, pasi investojnë në biznese që u propozohen nga adresa postare në internet. Unë personalisht nuk do ta merrja seriozisht një propozim për të investuar që më vjen në adresën time të e-mailit.


Çdo vit, miliona njerëz mashtrohen nga e-maili. Vetëm në vitin 2005, konsumatorët humbën rreth $14,000 000 000 me mashtrimet e internetit. Fatkeqësisht ky numër është në rritje, sepse "mjeshtrit" mashtrues gjithnjë shpikin metoda të reja për të vjele paratë dhe të dhënat tuaja. Më poshtë vijojnë gjashte nga mashtrimet më të rënda e më të zakonshme. Normalisht, mashtruesit përpiqen t'ju bindin të lini të dhënat tuaja në faqe false. Këto faqe duken të mirëfillta (bile disa janë edhe kopje të faqeve të mirëfillta që ju u besoni), por ato janë të infektuara dhe përhapin viruse, mbledhin emrat për tregtarët e informacionit (spammers), ose të dhënat tuaja personale. Skema të tjera mashtruese përpiqen t'u bindin t'ju përgjigjeni e-maileve që kërkojnë të dhëna personale, si fjalëkalimet dhe llogaritë bankare. Kur marrin këto të dhëna, hajdutët mund t'ju vjedhin paratë e të blejnë me kartat tuaja të kreditit, para se ju të arrini t'i zbuloni ata.

Si të mos jemi edhe ne pjesë e miliona viktimave të kurtheve on-line
1. PayPal

Karremi

Ky mashtrim zakonisht shfaqet në formën e një e-maili që ju lajmëron se ju duhet të rifreskoni të dhënat e llogarisë bankare ose të PayPal (shërbim i përdorur nga tregtarët në internet), për arsye sigurimi.

Mashtrimi

Lidhja e e-mailit ju çon në një faqe në dukje njësoj me faqen tuaj bankare, por në të vërtetë një faqe false, që ka për qellim të vjelë të dhënat tuaja për të hyrë në llogari. Kur kriminelet i marrin këto të dhëna, ata hyjnë në llogarinë tuaj të vërtetë dhe ju vjedhin paratë, informacionin, bile i provojnë edhe në llogarite tuaja të tjera, sepse e dinë që shumica e njerëzve përdorin të njëjtat fjalëkalime në shumë faqe interneti.

Si mund të veproni?

Shumicen e rasteve kriminelet kanë dalë me ca mënyra tepër interesante maskimi si kompani apo institucione të besuara, në mënyrë që t'ju vjedhin të dhënat tuaja personale. Mënyra e shmangies së vjedhjes së identitetit nëpërmjet Phishing, të mbani mend që JU jeni në kontroll të të dhënave tuaja. Ruajini me kujdes e mos ia jepni kujtdo që ua kërkon, pa u siguruar që ua kërkojnë për arsye ligjore.


2. Fryrja dhe shfryrja e aksioneve

Karremi

Të gjithë e dinë që informacioni është kryesor në bursë, kështu që nuk është çudi sa milionë vetë e kafshojnë këtë karrem: Ju vjen një e-mail nga dikush që thotë se është lojtar burse, i cili ju tregon për aksione që do të dyfishohen, bile trefishohen shumë shpejt. Dhe ju i blini këto aksione, për të zbuluar disa orë më pas se janë zhvleftësuar përsëri. Një e-mail i tillë që na erdhi javën e fundit, duket kështu:

Titulli: 221.43% -

Rezultate të sapodala Bajlozi:

DWPI del në shitje,

Çmimi ngrihet 221.43%

Distributed Power Inc.

Simboli: Çmimi i DPWI : $0.40 (+0.31)

Lajmi po përhapet!!! DPWI blen puse të pashtershme nafte, shpon më thellë në puset ekzistuese, duke rritur prodhimin e vet dhe hap degë aziatike. Aksionarët çmenden sot dhe çmimet rriten 221.43%. Veproni sa më shpejt, lexoni lajmet, dhe futeni në dorë DPWI-në që të martën në mëngjes!

Mashtrimi

Del se ata që të kane dërguar e-mailin, po presin për ty e për ca të tjerë si puna jote, që të blejnë e të ngrenë çmimet e aksioneve, për t'i shitur të tyret me fitim para se ti të hapësh e të mbyllësh sytë.

Si të veprosh?

Investimet e mirëfillta kanë rrezik humbjeje dhe tregtarët e aksioneve ua thonë gjithmonë klientëve të tyre. Kini sidomos kujdes nga ofertat që vijnë nga interneti, investimet jashtë atdheut dhe strategjitë shtytëse e marramendëse. Dhe, nëse nuk e merrni parasysh që mund t'i humbni të gjitha paratë, me mirë mos investoni fare.

3. Anuloje këtë porosi!

Karremi

Ndërsa po shfletoni internetin një mbrëmje, ju vjen një e-mail që konfirmon porosinë tuaj. "Çfarë porosie?- mendoni ju.- Unë s'kam porositur gjë!".

Mashtrimi

Ju klikoni në lidhjen "anulo" në e-mail, duke menduar se kështu mbroni kartën tuaj të kreditit, por në të vërtetë, po i lini të dhënat tuaja personale në një faqe false.

Si të veproni?

Këto e-maile duhen fshirë menjëherë sa t'i merrni. Është logjike, nëse nuk keni porositur gjë, por merrni një e-mail që ju kërkon të konfirmoni "porosinë", merrni në telefon kompaninë që gjoja po iu dërgon mesazhin dhe hetojeni situatën. Më të shumtën e herëve, përfaqësuesi/ja i/e kompanisë do të pohojë që nuk ka asnjë të dhënë për blerjen tuaj dhe ju do të flini të qetë se nuk e hëngrët karremin.

Gjithashtu mirë është të thirrni kompaninë tuaj të kredit kartës dhe ta pyesni nëse ka dalë ndonjë blerje e pashpjegueshme. Kontrolloni me ta listën e blerjeve që keni kryer dhe nëse ka ndonjë të dyshimtë, kundërshtojeni aty për aty. Shumica e kompanive bashkëpunojnë me ju, së pari, duke e "ngrirë" veprimtarinë e kartës dhe pastaj duke gjurmuar blerjen e dyshimtë. Të ka rënë

4. Llotaria!!!

Karremi

Pas gjithë atyre parave të harxhuara me bileta lotarie, e lënë thonj duke kruar lojërat e fatit, ju vjen e-maili: "Keni fituar miliona!".

Mashtrimi

Natyrisht, që të merrni milionat, ju duhet të jepni numrin e llogarisë bankare ose kartën e kreditit sepse ka një tarifë për transferimin e parave. Zakonisht, ju marrin $75-100 për këtë punë dhe nuk i shikoni kurrë fitimet e premtuara.

Si të veproni?

Kur një e-mail pretendon që ju ka ardhur dita, në të shumtën e kohës nënkupton dita e mashtrimit e jo e fatit. Nuk duhet të paguani kurrë për të luajtur. Kompanitë që caktojnë tarifa ose gjoba për të fituar një çmim, shkelin ligjet. Dhe fituesit e mirëfilltë i paguajnë taksa vetëm shtetit, jo kompanisë që pretendon se po iu jep fitimet.5. Mashtrimi i letrave nigeriane:

Kurthi ku kanë rënë me miliona njerëzKarremi

"Letra 419" që i ka mbetur emri nga Kodi Penal nigerian, i cili merret me skemat e krimeve, vjen si e-mail nga dikush që duket sikur kërkon ndihmën tuaj në një situatë tepër të rëndë, por të ndershme, zakonisht dikush që do të bëjë bamirësi ndërsa është në grahmat e fundit, ose do të verë në vend amanetin e "të ndjerit". Një pjesë e shkëputur nga një e-mail tepër i dëshpëruar vijon:

"…para se të vdiste, i ndjeri im shoq ishte manjat nafte e depozitoi shumën e 25 milionë dollarëve (njëzetepesë milionë dollarëve) në një nga bankat spanjolle në Madrid, Spanjë, të cilat janë të vetmet para që më kanë mbetur, e kam nevojë për ju të më ndihmoni ta tërheq këtë fond dhe ta dhuroj si e ka falur Zoti e për bamirësi, kështu që të më bjerë shpirti rehat kur të vdes, fondet do të jenë komplet në dorë e nën drejtimin. Shpresoj që Zoti t'ju japë urtësinë të ndihmoni shumë jetë njerëzish, shqetësimi im kryesor. 20% e këtyre fondeve do të jenë shpërblimi i kohës e përpjekjeve tuaja, dhe 80% do t'i shkojnë bamirësive. Nëse e shikoni të arsyeshme të më ndihmoni, atëherë më dërgoni të dhënat e mëposhtme urgjentisht.

1) EMRA DHE ADRESA

2) NUMRAT E TELEFONIT E TË FAKSIT

3) KOMBËSIA JUAJ

4) PROFESIONIN

5) MOSHËN DHE GJENDJEN CIVILE

Ju lutem m'u përgjigjni në këtë e-mail: jennydiaz_at_mail.vu."

Mashtrimi

Në shkëmbim të të dhënave tuaja personale, si numri i llogarisë e i transfertave bankare, dërguesi ju premton një shumë të madhe për ndihmën tuaj. Natyrisht që paratë nuk ju bien kurrë në dorë dhe dërguesi i letrës është nga ana tjetër e botes, duke ju shfrytëzuar kreditin e të dhënat personale kaq shumë saqë, do t'ju duhen vite për ta sjellë çdo gjë përsëri në formë me kreditoret.

Shpesh do t'ju vijnë dokumente zyrtare në dukje, që ju kërkojnë të paguani këto apo ato tarifa poste e shërbimi, në mënyrë që çdo aktivitet të duket i ligjshëm.

Si të veproni?

Para falas nga Nigeria të ofruara me e-mail nga një princeshë e shumëvuajtur ose diplomat në burg? Kur të fluturoje gomari! Këto mashtrime i kanë marrë në qafë njerëzit prej shumë vjetësh, me ndryshime të vogla e të mëdha në historitë e tyre, por mësimi është gjithmonë i njëjtë: Përfshirja në këto mashtrime nuk është vetëm harxhim i kotë kohe, por me raste edhe e rrezikshme e kërcënuese për jetën tuaj.6. Sherbimi ne internet

Me poshte keni pervojen e nje perkthyesje qe perkthen artikuj per kliente ne internet.

Si përkthyese, pjesa më e madhe e projekteve më vjen pikërisht nga e-mailet që më dërgojnë në përgjigje të profileve të mia në faqe të ndryshme biznesi. Një nga këto ishte një kërkesë për shoqërim e përkthim nga dr.Bernard Opoko, për gruan e tij shqiptare që do të vizitonte Nju Jorkun. Dërgova një ofertë, e cila u pranua pa asnjë fjalë. Deri këtu, mrekulli! Para të falura. Por, motra ime se ku e kishte dëgjuar këtë emër, kështu që e google-m dhe ja ç'na doli:

"Një mashtrim i zakonshëm, pre e të cilit bie kryesisht ti, përkthyesi. Pasi bie dakord për çmimin, dr.Opoke ose një pseudo dr.prof. tjetër e paguan paraprakisht, duke "gabuar" në shuma me mijëra dollarë. Përnjëherë më pas, të dërgon një e-mail ku të informon për "gabimin" e tij dhe të lutet që me ta marrë çekun, t'i dërgosh një mbrapsht me diferencën. Po të jesh njeri korrekt si unë, e dërgon çekun tënd mbrapsht në mirëbesim, pa pritur që çeku i tjetrit të pastrohet. Nga koha e depozitimit të çekut të klientit, tek koha e transferimit të parave, kalojnë të paktën 7 ditë. Gjatë kësaj kohe, çeku jot është depozituar dhe ai i ka marre paratë e tua. Në fund të javës, çeku i tij del i pambuluar dhe ti humb disa mijëra dollarë të tuat".

[Art-Cafe] Elitis

Odise Elitis (1911-1996), poet Grek, fitues I cmimit Nobel ne literature ne 1979, poezite e te cilit perdorin karaktere dhe tema nga mitet klasike Greke, si dhe pershkrime imagjinare nga peisazhet greke.
Elýtis lindi si Odise Alepoudhélis ne ishulin grek te Kretes (Kríti), ne nje familje te pasur qe zoteronte nje biznes prodhimi sapunesh. Ai u shkollua ne Athine nga 1917 ne 1928 dhe ndoqi Universitetin e Shkolles e Ligjit te Athines nga 1930 ne 1935. Ai nuk arriti te merret nje grade, megjithate, zgjdhi ne vend te kesaj te ndiqte
interesin e tij artistic dhe letrar. Ne kohen kur poemat e par ate tij u publikuan ne 1935, ai e kishte ndryshuar mbiemrin e tij ne Elitis ne menyre qe te shmangte lidhjen me interesat tregtare te familjes se tij. Ai e kompozoi emrin e tij te ri nga fjalet greke per greqine, shpresen, lirine, dhe Helenen, bukurine legjendare mbi te cilen u zhvillua Lufta e Trojes. Levizja e Surrealizmit Francez Surrealism ishte nje nga ndikimet e par ate rendesishme per Elitis. Koleksioni I tij I pare me poezi, Prosanatolismoi (Orientime, fillimisht publikuar ne gazeten Makedhonikés Iméres (Ditet Maqedonase) ne 1936; me pas u publikua ne 1939), fitoi per te nofken “poeti qe pi diellin” per imazhet e tij surrealiste te drites.
Ne 1940 Elitis u thirr per te luftuar me ushtrine greke ne Luften II Boterore (1939-1945), ne frontin shqiptar. Eksperiencat e tij e frymezuan ate te bente Asma iroikó ke pénthimo yia ton haméno anthipolohaghó tis Alvanías (1945; Kenge Heroike dhe Elegjike perHumbjen e Togerit te Dyte te Fushates Shqiptare, 1965), qe krijuan dhe reputacionin e tij nderkombetar.
Pas luftes, Elitis ne Greqi dhe filloi te punonte per Institutin Kombetar te Transmetimeve. Nga 1948 ne 1952 ai studioi literature ne Sorbone ne Paris , duke ndertuar keshtu lidhje te forta me artiste dhe shkrimtare te tjere europiane. Vepra e tij tjeter krysore, To áxion estí (E Merituar Eshte, 1959; publikuar ne Anglisht me titull grek, 1974), nje poeme epike influencuar nga liturgjia Bizantine qe fitoi Cmimin Kombetar Grek per Poezi ne 1960. Poema e tij e fundit e rendesishme, Maria Neféli (1978; Maria Nefele, 1981), larteson nje personifikm modern urban te mitikes Helena e Trojes.

Pwrktheu : Emal Lesha

[Art-Cafe] PSE NUK U LEJUAN XHIRIMET E GJENERALIT NE SHQIPERI?

Reporteri i shquar Simbad Detari po i sjell nje sherbim te madh kultures shqiptare nepermjet shkrimeve te autoreve te huaj per periudhen staliniste ne Shqiperi. E falenderoj zotin Vasil Qesari, sepse shkrimi i tij per operatorin e shquar francez me kujtoi nje ngjarje thuajse te harruar, ndalimin e xhirimeve te filmit GJENERALI I USHTRISE SE VDEKUR, me aktorin e madh Mastrojani.
Si ngjau qekur gjithçka ishte aprovuar zyrtarisht nga partiaket dhe pritej ardhja e ekipit te xhirimit, papritur ekipi i huaj u lajmerua se miratimi ishte terhequr dhe ata nuk mund te xhironin episode ne token shqiptare, te ai vend ku qene zhvilluar ngjarjet e romanit te famshem te Kadarese.
Mastrojani vete dhe gjithe ekipi u deshperuan nga ky refuzim i papritur dhe nuk dinin si ta shpjegonin. Po ashtu u deshperua Ismail Kadareja, miqte e shoket e tij, punonjesit e Kinostudios qe shpresonin te perfitonin nga pervoja se si punonin te huajt ne sheshet e xhirimit. Te gjithe ne ngrihnim supet dhe asnje nuk dinte si ta shpjegonte.
Shume vite me vone kur punoja ne Ministrin e Kultures si instruktor per teatrin, (1974) mund ta mesoja arsyen e vertete nga instruktori Nik Koleka qe mbulonte kinematografine. Ai na kumtoi se Ministria e Mbrojtjes dhe rrethet ushtarake ishin skandalizuar nga vendet qe kishte zgjedhur ekipi i huaj per xhirimet e skenave ne natyre. Te gjitha ishin prane vendeve strategjike, apo zonave ushtarake, pra me rrezik te zbuloheshin nga ana e tyre, madje dhe te filmoheshin fshehurazi. Po a kishte vend ne Shqiperi qe te mos ishte zone ushtarake? Si pasoje ushtaraket e kundershtuan me force prezencen e ekipit dhe Mastrojani shume nga skenat u detyrua t'i filmonte ne Kalabri, cka la shije jo te pelqyeshme ne spekatatoret shqiptare qe munden ta shihnin filmin.
Pasi filmi u xhirua dhe kopja erdhi ne Shqiperi, u diskutua nese duhet te emetohej ne perdet e kinemave tona, apo ne RTV. Une shfaqa mendimin te lejohej, se filmi nuk ishte prodhimi yne dhe ne nuk kishim pse te vendosnim censure mbi te, por mendimi im u quajt liberal dhe nuk u pranua. Filmi u ndalua perfundimisht.

e hënë, maj 07, 2007

Pa koment per Bahtir Hamzen...

Interviste e huazuar nga blogu virtual www.novinar.deIntervista e plote eshet botuar me daten 30 janara 2007

Shkrimi eshte fshire nga udbashet e redaksise Novinar.de.Pse?


Klikoni:http://www.novinar.de/2007/01/30/1320.html

Redaksia:Vaša redakcija novinar.deNacionalne novine Srbije

Urednistvo:Srđan Marjanović (s.marjanovic@novinar.de)

Goran Stefanović (g.stefanovic@novinar.de)
Faks:+49 89 21 58 51 27+49 89 63 61 35 47 47
e-mail:kontakt@novinar.de
Teksti i plote na www.novinar.deReligija 30. januar 2007.

Rimokatolicizam potiskuje Pravoslavlje na Kosovu

Dve glavne crkve koje se nalaze na Kosovu su Rimokatolička i Srbska Pravoslavna. Nije ih teško razlikovati. Srbske pravoslavne hramove lako je prepoznati po oko njih načič-kanim NATO-tenkovima, okružene bodljikavom žicom, barikadama od vreća s peskom i do zuba naoružanim vojnicima, koji legitimišu one što ulaze u hram.Nikakvih stražara i barikada nema oko rimokatoličkih crkava.Šezdeset hiljada katolika, koji čine 4% stanovništva provincije, našli su dugoočekivani prostor i mogućnost razvoja. U isto vreme, nekad dominantna Srbska Pravoslavna Crkva nalazi se na stalnom udaru agresije albanskih muslimana, koji je poistovećuju sa decenijskom državnom diskriminacijom. Pošto su većina kosovskih katoli-ka - Albanci, meću njima i muslimanima nema nacionalne mržnje koja razdvaja pravoslavne Srbe i muslimane - Albance.U nedavnom intervjuu koji je dao katolički biskup Marko Sopi u svojoj rezidenciji u drugom po veličini kosovskom gradu, on je živim bojama naslikao budućnost Crkve u postradaloj oblasti, gde se pod vođstvom NATO-a i administracije UN postepeno uspostavlja poredak.„Ako se ekonomski uslovi poboljšaju, naš broj će rasti. Stopa rađanja je visoka, i naš broj će rasti, samo ako ostanemo ovde”, rekao je Sopi, primetivši da je prosečan broj dece u katoličkim i muslimanskim porodicama četvoro ili petoro. Privredno poboljšanje može da privuče još oko 40 hiljada kosovskih katolika, koji imaju svoje župe u Hrvatskoj, Austriji, Nemačkoj i Detroitu, primećuje on.Vatikan, očito, takođe veruje u kosovske katolike. Krajem juna (god. 2000) provinciju su prograsili apostolskom administraturom, a Sopi je određen za papskog administratora. Papske administrature su prethodnice punopravnih biskupija u onim oblastima u kojima nije uvedena eparhijalna struktura. Pre toga Kosovo je bilo deo Biskupije skopske u Makedoniji, zemlji koja je 1991. dobila nezavisnost od Jugoslavije. Ako se trenutna tendencija pojača, rimokatolicizam će potisnuti srbsko pravoslavlje sa njegove dominantne pozicije na Kosovu.Oko 150 hiljada Srba pobeglo je sa Kosova prošle godine, od kada su snage NATO-a obezbedile povratak albanskih izbeglica. Ostalo je oko 100 hiljada pravoslavnih Srba, koji žive u neprijateljskom i opasnom okruženju.Biskup Sopi, dobrodušan čovek zapovedničkog držanja, veli da je bekstvo Srba sa Kosova bilo prirodan proces. Jedno je moralo biti jasno: Srbi su pobegli u Srbiju „ne samo zato što su ih prognali Albanci“, veli on, dodajući da su se Srbi „ponašali veoma loše u poslednjih deset godina, a naročito za vreme rata, pa je bilo sasvim prirodno da se boje za svoj život“.U toku 78 dana NATO-bombardovanja i rata Srba protiv kosovskih Albanaca, Sopi je ostao na Kosovu skupa sa 36 svojih župnika i 70 ča-snih sestara. On kaže da katolici nisu bili diskriminisani zbog svoje vere.Ipak, muslimanski lideri kažu da je 217 džamija u regionu bilo oštećeno. Prvoslavni govore o preko 80 razorenih hramova i manastira (sada ih je znatno više, nap. red.)Naoružana novim mogućnostima za svećenike, obećanjima da će zapadne katoličke organizacije napraviti prvi u istoriji Kosova katolički dečji vrtić i osnovnu školu, uz srdačne odnose sa političkim hegemonima - kosovskim Albancima, Katolička crkva ima nameru da krene u delatnost nevićenu od kraja XIX veka, kada je, za vreme otomanskih gospodara, počelo masovno podizanje hramova.Pored demografske dinamike, izazvane odlaskom Srba i velikom plodnošću katolika, pojedini veruju da će Katolička crkva rasti prosto zato što je privlačnija.„Katolicizam je civilizovaniji, i narod Kosova se u to uverio“, veli Pol Kukeli, 55-godišnji katolički seljak, koji je izašao da popuši cigaretu u toku mise na kojoj je obavljano posvećenje za svećenika, u prestonici Kosova, Prištini. „Mi se okrećemo Evropi. Nesumnjivo je da će Katolička crkva rasti“.Bahtir Hamza, drugi katolik koji je izašao da predahne za vreme dvočasovne službe, u kojoj je učestvovalo na desetine svećenika i tri katolička biskupa sa Balkana, rekao je da je on sam bio retkost na Kosovu: musliman koji je postao katolik.Kada se obraćao, Hamza, 44-godišnji književnik, naišao je protivljenje svojih sugraćana - muslimana jer je rešio da svoj dom pretvori u rimokatoličku crkvu. Hamza kaže: „Ja verujem da je svaki Albanac u suštini katolik. Oni su bili prinuđeni da postanu muslimani zbog Turaka. To je bila katastrofa koja je snašla albanski narod“. Bez obzira na neprijateljstvo suseda, Hamza se zakleo: „Od svog doma napraviću crkvu da bih se borio protiv primitivizma islama“.Pre bi se moglo reći da njegove poglede deli okruženje. Biskup Copi naglašava kako se mučno odvijao njegov pokušaj da posle rata upriliči medjureligijski susret izmeću velikog muftije Redžepa Boje, srbskog pravoslavnog episkopa Artemija (Radosavljevića) i njega.Po rečima Andreasa Šolgimija, kosovskog savetnika za religijska pitanja pri Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju, katolici i muslimani su odavno uspostavili prijateljske odnose u regionu. On se poziva na lično iskustvo, pričajući o svom prisustvu na dva verska praznika u kosovskoj prestonici Prištini.„Na polnoćki u katoličkoj crkvi za Božić bilo je oko 2-3 hiljada muslimana”, rekao je Šolgimi, dodajući da su mu kasnije, kada se oko 100 hiljada muslimana sabralo da obeleže kraj Ramazana, „rekli da je tamo bilo oko 500-600 katolika”.Godina 2000.; FRENK BAUMwww.pravoslavie.ru/analit/sobytia/kosovopravacath.htm
Preveo: Vladimir Dimitrijević

Keshtu mendon Bahtir Hamza per Levizjen Vetevendosje?New York 2 shkurt 2007.

NË ÇKA JANË DASHURUAR SHQIPTARET E KOSOVËS.

Reagim mbi "Levizja vetevendosja" Kunder demostratave te dhunshme.Shkruan:Bahtir Hamza.1
)Kjo levizje nuk është as revolucionare,as kombëtare,as atdhetare,as patriotike, dhe nuk i ngjan as revolucionit të studetëve të 1.Tetorit.dhe nuk ka synime për të ardhmen e Kosovës,si e tille duhet të shuhet në format më te rrepta.Sepse nuk duhet të sulmohen Instutucionet e Kosovës as shqiptarët e as të huajt qe janë me shqiptaret dhe as te huajt që punojnë për shqiptarët, dhe as serbët që jetojnë në Kosovë që janë për Kosovën............ Në rivalizimin e politikës për Kosovën ka tjera metoda dhe tjera ofenziva .

2)Ne si shqiptar ,Jemi me TY AHTISARI,për paketën tënde,pa konkurenc.3)Paketa jote,Planprojekti ytë zoti Ahtisari,për Kosoven,eshte më se i qëlluar.Alternative e energjisë që ndryshon klimën e shqiptarve të Kosvës.që jeta e vetë shqiptarve të ndershëm dhe të pastër të mos jetë dramatike. Relativisht jemi me TY zoti Ahtisari,Por ne paketën tënde dhe në projektin tënd si funksion, kisha me shtue që Drenica, te quhet dhe të jetë.Krahinë Autonome Autoktone në Republikën Demokratike të Ksovës, qe Drenica.K.A.A.te ketë qevrinë e vetë Parlamentin e vetë....(Keto brockulla na i dergoj bashkepuntori i Bahtir Hamzes nofka "kastrati"... nga emajli i tij kastrati999@hotmail.com).Shkrimin me budallakinat e tije te plota mun dti lexoni :www.BAHTIR HAMZA.blog